New strategies for controlling the development of Penicillium digitatum and P. italicum in lemon (Citrus limon (L.) Burm.), based on the induction of its natural defenses

  1. Parra, M.A.
  2. Martínez, J.A. 1
  1. 1 Universidad Politécnica de Cartagena
    info

    Universidad Politécnica de Cartagena

    Cartagena, España

    ROR https://ror.org/02k5kx966

Proceedings:
4th Workshop on agri-food research: WiA.15

Publisher: Universidad Politécnica de Cartagena

ISBN: 978-84-608-5399-2

Year of publication: 2015

Type: Conference paper

Abstract

[SPA] Se pretende abordar el desarrollo de una estrategia de control integrado de enfermedades poscosecha (IDM – “Integrated Disease Management”) de limón, uno de los principales frutos producidos en la Región de Murcia, basada en la utilización de procedimientos aplicados de inducción a las defensas naturales de los frutos aplicados antes y después de la recolección con el fin de aumentar sus resistencia a las enfermedades poscosecha y prolongar la calidad durante el almacenamiento. Esta estrategia se basa en la optimización de una combinación de tratamientos y procedimientos aplicados de tal manera que la acción conjunta de todos ellos se convierta en una especie de protocolo o acción integrada y segura de apuesta por la calidad en detrimento de la aparición de podredumbres.[ENG] The study of a new strategy for integrating control postharvest diseases (IDM - "Integrated Disease Management") of lemon, one of the main fruits produced in the region of Murcia, based on the management of both pre and postharvest systems and procedures in order to induce the natural defenses of harvested fruits, is developed. The overall aim is based on an increase of the fruit resistance against postharvest diseases and maintains its quality during storage. This strategy would consist of a combination of some treatments and procedures in order to create an integrated system by combining all of them under an adequate strategy based on improving the quality and extending the shelf-life at the expense of fruit decay.