Instituto de Biotecnología Vegetal
Instituto
María Emilia
Requena
Publicaciones en las que colabora con María Emilia Requena (11)
2019
-
Effect of Climate Change on Growth, Development and Pathogenicity of Phytopathogenic Telluric Fungi
Advances in Intelligent Systems and Computing
2017
-
Involvement of reactive oxygen species and the induction of the cellular antioxidant machinery in the necrotic death of two Capsicum Annuum cultivars with different sensitivity to Phytophthora Capsici
Journal of Plant Pathology, Vol. 99, Núm. 1, pp. 185-196
2014
-
Variations de la répartition géographique, taille et teneur en cadmium chez la moule Mytilus galloprovincialis prélevée au niveau du littoral de Safi
Journal of Materials and Environmental Science, Vol. 5, pp. 2459-2466
2011
-
Host-pathogen interaction of root-knot nematode Meloidogyne incognita on pepper in the southeast of Spain
European Journal of Plant Pathology, Vol. 131, Núm. 3, pp. 511-518
-
Mejora de la capacidad antifúngica in vitro e in vivo de un combinado de antagonistas compatibles frente a Phytophthora capsici Leonian
Anales de biología, Núm. 33, pp. 67-77
2008
-
Pepper morphological traits related with resistance to Phytophthora capsici
Biologia Plantarum, Vol. 52, Núm. 1, pp. 105-109
2007
-
Biological control of Phytophthora root rot of pepper using Trichoderma harzianum and Streptomyces rochei in combination
Journal of Phytopathology, Vol. 155, Núm. 6, pp. 342-349
-
Evaluación de microorganismos antagonistas en la inhibición de Phytophthora capsici en frutos de pimiento (Capsicum annuum)
V Congreso Iberoamericano de Tecnología postcosecha y Agroexportaciones. Tecnología, calidad y seguridad hortofrutícola: Universidad Politécnica de Cartagena. 29 de mayo a 1 de junio, 2007
-
Virosis en los principales cultivos hortícolas de la Región de Murcia
Horticultura: Revista de industria, distribución y socioeconomía hortícola: frutas, hortalizas, flores, plantas, árboles ornamentales y viveros, Núm. 198, pp. 12-20
2005
-
Biocontrol del "tristeza" del pimiento (Capsicum annuum L.) causada por Phytophthora capsici mediante el uso Trichoderma harzianum y Burkholderia capacia como microorganismos antagonistas
V Congresso Ibérico de Ciências Hortícolas ; IV Congresso Iberoamericano de Ciências Hortícolas: [comunicaçoes]
-
Nitric oxide generation during the interaction with Phytophthora capsici of two Capsicum annuum varieties showing different degrees of sensitivity
Physiologia Plantarum, Vol. 124, Núm. 1, pp. 50-60