Supervised theses (226) Theses supervised by Centro members

2024

  1. Development and innovation of new food products through the valorisation of fruit and vegetable by-products

    SALAS MILLÁN, JOSÉ ÁNGEL

    Supervised by Encarna Aguayo Giménez
  2. Encapsulación del aceite de oliva virgen extra para la mejora de la calidad, la vida útil y el proceso de elaboración de alimentos empanados

    BARÓN YUSTY, MARTA

    Supervised by Antonio López Gómez y Ginés Benito Martínez Hernández
  3. Estudio poblacional en vid (Alicante Bouschet cv. X Itumfifteen cv.): caracterización en campo, calidad fisicoquímica y compuestos bioactivos

    CRESPO RÓDENAS, PABLO

    Supervised by Francisco de Asís Artés Hernández y Lorena Martínez Zamora
  4. Evaluation and validation of tools and technologies for the sustainable management of on-farm irrigation with desalinated seawater

    IMBERNÓN MULERO, ALBERTO

    Supervised by José Francisco Maestre Valero y Belén Gallego Elvira
  5. Insights to improve the Constructed Wetlands design for the treatment of irrigated agricultural drainage water: lessons learned on the role of biota and substrate

    Guerrero Brotons, María Mercedes

    Supervised by José Álvarez Rogel
  6. Optimization of environmental and economic sustainability of horticultural products through life cycle assessment

    Rasines Elena, Laura

    Supervised by Encarna Aguayo Giménez
  7. Procesamiento de imágenes hiperespectrales mediante redes neuronales convolucionales aplicado a la agricultura

    Benmouna, Brahim

    Supervised by José Miguel Molina Martínez
  8. Revalorization of broccoli by-products: extraction of bioactive compounds with green technologies and development of novel veggie beverages

    HASHEMI, SEYEDEHZEINAB

    Supervised by Francisco de Asís Artés Hernández, Lorena Martínez Zamora y Marina Cano Lamadrid
  9. Técnicas numéricas no lineales para el tratamiento de datos con discontinuidades

    SOLANO LORENTE, CONCEPCIÓN

    Supervised by Juan Ruiz Álvarez
  10. Uso de la fitoestabilización asistida para facilitar la producción de aromáticas en residuos mineros como estrategia de rehabilitación ambiental y socioeconómica

    BELTRÁ CASTILLO, JUAN CARLOS

    Supervised by Silvia Martínez Martínez

2023

  1. Asociación de cultivos en horticultura para incrementar la productividad agraria y los servicios ecosistémicos

    MARCOS PÉREZ, MARIANO

    Supervised by Raúl Zornoza Belmonte y Virginia Sánchez Navarro
  2. Assessing the relevance of different sources of variability on the survival of foodborne pathogens: stress adaptation against genetic heterogeneities

    GEORGALIS, LEONIDAS

    Supervised by Alberto Garre Pérez y Pablo Salvador Fernández Escámez
  3. Herramientas avanzadas de modelización matemática para el procesado de alimentos y la evaluación de la seguridad alimentaria

    PEÑALVER SOTO, JOSÉ LUCAS

    Supervised by José Alberto Egea Larrosa y Pablo Salvador Fernández Escámez
  4. Lipid-protein nanovesicles of membrane from "Brassica oleracea L. var. italica" as carriers of bioactive compounds

    Yepes Molina, Lucía

    Supervised by María del Carmen Martínez Ballesta

2022

  1. Agroecosystem services and disservices valuation: a non-market approach for semiarid mediterranean agroecosystems

    ZABALA GARCÍA, JOSÉ ÁNGEL

    Supervised by Francisco José Alcón Provencio
  2. Análisis del oportunismo en el ámbito de las cooperativas agroalimentarias

    SÁNCHEZ NAVARRO, JORGE LUIS

    Supervised by Narciso Arcas Lario
  3. Balance de carbono de dos agroecosistemas en un suelo del distrito de riego del río Zulia, departamento norte de Santander-Colombia

    VALENZUELA BALCAZAR, IBONNE GEANETH

    Supervised by Ángel Faz Cano y José Alberto Acosta Avilés
  4. Biodisponibilidad y bioaccesibilidad de metales y metaloides en la sierra minera de Cartagena-La Unión

    MARTÍNEZ CARLOS-ROCA, JACINTO

    Supervised by Ángel Faz Cano y José Alberto Acosta Avilés
  5. Design and optimization of the constructed wetlands for wastewater treatment: pig slurry

    EL BIED, OUMAIMA

    Supervised by Ángel Faz Cano y José Alberto Acosta Avilés
  6. Development of vegetable-based smoothies using emerging minimal processing technologies: quality and safety improvement

    CASTILLEJO MONTOYA, NOELIA

    Supervised by Francisco de Asís Artés Hernández y Francisco Artés Calero