Diseño de un modelo eficiente para el aumento de la vida útil de productos hortofrutícolas y la reducción del desperdicio alimentario en la cadena de suministro

  1. A. Cánovas Serrano
  2. Eloy Hontoria Hernández
  3. A. Egea Guillén
  4. Encarnación Aguayo Giménez
Book:
Proceedings of the 9th Workshop on Agri-Food Research for young researchers. WIA 20
  1. Francisco Artés Hernández (coord.)
  2. Juan Antonio Fernández Hernández (coord.)
  3. Raúl Zornoza Belmonte (coord.)
  4. María Dolores de Miguel Gómez (coord.)
  5. Juan José Alarcón Cabañero (coord.)
  6. José Cos Terrer (coord.)

Publisher: Universidad Politécnica de Cartagena

ISBN: 978-84-17853-29-7

Year of publication: 2021

Pages: 146-149

Congress: Workshop on Agri-Food Research for young researchers (9. 2020. Cartagena)

Type: Conference paper

Abstract

Esta investigación estudiará las variables del transporte de productos hortofrutícolas frescos. El principal objetivo es el de diseñar modelos que permitan una optimización del transporte y una adecuada toma de decisiones, para en última instancia, mantener la calidad y la vida útil de los productos transportados. [ENG] This research will study the variables of transport of fresh fruit and vegetable products. The main objective is the design of models to optimize transport and help in the decision-making process. The overall objective is to preserve quality and shelf-life of the transported products.