Instituto
Instituto de Biotecnología Vegetal
Book chapters (247) Publications in which a researcher has participated View referenced research data.
2024
-
Application of LED lighting in cereal production: Use and benefits
Light-Emitting Diodes (LEDs): Applications, Performance and Challenges (Nova Science Publishers, Inc.), pp. 231-244
-
Biopreservation of Beverages
Novel approaches in Biopreservation for Food and Clinical Purposes (CRC Press), pp. 205-225
-
Biopreservation of Cells and Tissues
Novel approaches in Biopreservation for Food and Clinical Purposes (CRC Press), pp. 242-254
-
Biopreservation of Gametes and Embryos against Microbiological Risk
Novel approaches in Biopreservation for Food and Clinical Purposes (CRC Press), pp. 255-264
-
Ciclo cerrado:: Aprovechar el drenaje del compost agroindustrial para cultivar hinojo marino
51 Seminario de Técnicos y Especialistas en Horticultura: Horticultura Sostenible 4.0 (Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación), pp. 111-125
-
Evaluación espacial-temporal de iones y metales pesados en las ramblas del Albujón y La Carrasquilla
VII Jornadas de Ingeniería del Agua: La resiliencia de las infraestructuras hidráulicas frente al cambio climático. Libro de actas (Universidad Politécnica de Cartagena), pp. 276-286
-
Experiencias previas en la restauración de la Sierra Minera. Preparación del suelo y enmiendas (proyecto FiAmbRes)
Remediación y restauración ecológica de emplazamientos degradados por la minería: Marco de Actuaciones Prioritarias para recuperar el Mar Menor (Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico), pp. 130-145
-
Genetic Engineering of Plants for Vaccine, Recombinant Protein, and Drugs Production for Health Security
Genetic Engineering of Crop Plants for Food and Health Security: Volume 2 (Springer Nature), pp. 97-117
-
Introduction to Biopreservation
Novel approaches in Biopreservation for Food and Clinical Purposes (CRC Press), pp. 1-22
-
La situación actual de contaminación en las ramblas de la Sierra Minera de Cartagena-La Unión
Remediación y restauración ecológica de emplazamientos degradados por la minería: Marco de Actuaciones Prioritarias para recuperar el Mar Menor (Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico), pp. 108-129
-
Latest developments in LED lighting for the greenhouse vegetable crop production
Light-Emitting Diodes (LEDs): Applications, Performance and Challenges (Nova Science Publishers, Inc.), pp. 119-153
-
Metodología de diagnóstico y cuantificación para la evaluación de la infiltración subsuperficial en balsas de purín de cerdo
VII Jornadas de Ingeniería del Agua: La resiliencia de las infraestructuras hidráulicas frente al cambio climático. Libro de actas (Universidad Politécnica de Cartagena), pp. 184-195
-
Optimización de la extracción enzimática de compuestos bioactivos a partir de subproductos de limón
Desafíos de maduración y postcosecha de frutos y hortalizas: Actas del XIV Congreso Nacional y XII Ibérico de maduración y postcosecha (Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN-CSIC)), pp. 100-104
-
POLYAMINES IN CELL DIVISION, FRUIT SET AND DEVELOPMENT, AND SEED GERMINATION
Biochemistry and Physiology of Polyamines in Plants (CRC Press), pp. 143-158
-
Postharvest LED lighting as strategy to enhance the biosynthesis of glucosinolates and isothiocyanates in horticultural products
Light-Emitting Diodes (LEDs): Applications, Performance and Challenges (Nova Science Publishers, Inc.), pp. 191-213
-
Predictive microbiology through the last century. From paper to Excel and towards AI
Advances in Food and Nutrition Research (Academic Press Inc.)
-
Processing effects on food sensory attributes
Sensory Science Applications for Food Production (IGI Global), pp. 249-283
-
Propuestas de valorización agronómica conforme a las normas que regulan la nutrición sostenible en los suelos agrarios del Campo de Cartagena
VII Jornadas de Ingeniería del Agua: La resiliencia de las infraestructuras hidráulicas frente al cambio climático. Libro de actas (Universidad Politécnica de Cartagena), pp. 1059-1065
2022
-
3.07 - Diet, Microbiota and the Gut-Brain Axis
Comprehensive Gut Microbiota (Elsevier), pp. 69-83
-
Addition of encapsulated evoo in the breadcrumbs improves food safety and shelf life of refrigerated map packaged chicken nuggets
Libro de actas XI Congreso Ibérico y IX Congreso Iberoamericano de Ciencias y Técnicas del Frío Cytef2022: Avances en Ciencias y Técnicas del Frío - 11. Cartagena, España, 17-19 abril, 2022 (Universidad Politécnica de Cartagena), pp. 328-334