Antonio
López Gómez
Catedrático de Universidad
Publications by the researcher in collaboration with Antonio López Gómez (52)
2025
-
Carnauba wax enriched with encapsulated plant essential oils into native β-cyclodextrins as an innovative wax coating on citrus fruits
Industrial Crops and Products, Vol. 225
-
Influence of Industrial Processing of Artichoke and By-products on The Bioactive and Nutritional Compounds
Food Engineering Reviews
2024
-
Análisis de los parámetros de inactivación de Lactobacillusspp. mediante aplicación de tratamiento por altas presiones hidrostáticas
Libro de actas del 13º Workshop en Investigación Agroalimentaria para jóvenes investigadores: WIA.24
-
Applications of Plant Bioactive Compounds as Replacers of Synthetic Additives in the Food Industry
Foods, Vol. 13, Núm. 1
-
Diferencias en el peso molecular del Ácido Hialurónicoproducido por Streptococcus spp. y Lactobacillus spp
Libro de actas del 13º Workshop en Investigación Agroalimentaria para jóvenes investigadores: WIA.24
-
Envases activos con aceites esenciales de plantas: alternativa sostenible a los conservantes químicos para extender la vida útil de frutas y hortalizas frescas
Revista de fruticultura, Núm. 98, pp. 96-103
-
Extending More than One Week the Shelf Life of Fresh-Cut Lettuce Using Vinegar Enriched in Bioactive Compounds Encapsulated in α-Cyclodextrins
Foods, Vol. 13, Núm. 19
-
Innovative Combined Technology with Encapsulated EVOO and Infrared Processing Against Salmonella and Listeria monocytogenes in Breaded Poultry Products
Food and Bioprocess Technology, Vol. 17, Núm. 7, pp. 2023-2033
2023
-
Caracterización de complejos de inclusión aceites esenciales/β-ciclodextrina en envases activos
Libro de actas del 12º Workshop en Investigación Agroalimentaria para jóvenes investigadores: WIA.23
-
Effects of essential oils released from active packaging on the antioxidant system and quality of lemons during cold storage and commercialization
Scientia Horticulturae, Vol. 312
-
Kinetics of carvacrol release from active paper packaging for fresh fruits and vegetables under conditions of open and closed package
Food Packaging and Shelf Life, Vol. 37
-
The Potential of Essential Oils from Active Packaging to Reduce Ethylene Biosynthesis in Plant Products. Part 1: Vegetables (Broccoli and Tomato)
Plants, Vol. 12, Núm. 19
-
The Potential of Essential Oils from Active Packaging to Reduce Ethylene Biosynthesis in Plant Products. Part 2: Fruits (Blueberries and Blackberries)
Plants, Vol. 12, Núm. 19
2022
-
Addition of encapsulated evoo in the breadcrumbs improves food safety and shelf life of refrigerated map packaged chicken nuggets
Libro de actas XI Congreso Ibérico y IX Congreso Iberoamericano de Ciencias y Técnicas del Frío Cytef2022: Avances en Ciencias y Técnicas del Frío - 11. Cartagena, España, 17-19 abril, 2022 (Universidad Politécnica de Cartagena), pp. 328-334
-
Efecto de vapores de aceites esenciales sobre la vida útil del champiñón laminado envasado refrigerado
Proceedings of the 10th Workshop on Agri-Food Research for young researchers. WIA. 21
-
Effect of active paper sheets with encapsulated essential oils on lemon quality during its refrigerated conservation
Libro de actas XI Congreso Ibérico y IX Congreso Iberoamericano de Ciencias y Técnicas del Frío Cytef2022: Avances en Ciencias y Técnicas del Frío - 11. Cartagena, España, 17-19 abril, 2022 (Universidad Politécnica de Cartagena), pp. 317-321
-
Encapsulated EVOO Improves Food Safety and Shelf Life of Refrigerated Pre-Cooked Chicken Nuggets
Clean Technologies, Vol. 4, Núm. 1, pp. 53-66
-
Improvement of food safety and shelf life of refrigerated croquettes by using evoo encapsulated in cyclodextrins in breadcrumbs
Libro de actas XI Congreso Ibérico y IX Congreso Iberoamericano de Ciencias y Técnicas del Frío Cytef2022: Avances en Ciencias y Técnicas del Frío - 11. Cartagena, España, 17-19 abril, 2022 (Universidad Politécnica de Cartagena), pp. 293-299
-
Influence of fruits and vegetables active packaging on refrigeration systems efficiency
Libro de actas XI Congreso Ibérico y IX Congreso Iberoamericano de Ciencias y Técnicas del Frío Cytef2022: Avances en Ciencias y Técnicas del Frío - 11. Cartagena, España, 17-19 abril, 2022 (Universidad Politécnica de Cartagena), pp. 161-167
-
Influencia del aceite de oliva virgen extra microencapsulado sobre la calidad y vida útil de productos cárnicos empanados refrigerados
Proceedings of the 10th Workshop on Agri-Food Research for young researchers. WIA. 21