Publications by the researcher in collaboration with Antonio López Gómez (42)

2022

  1. Addition of encapsulated evoo in the breadcrumbs improves food safety and shelf life of refrigerated map packaged chicken nuggets

    Libro de actas XI Congreso Ibérico y IX Congreso Iberoamericano de Ciencias y Técnicas del Frío Cytef2022: Avances en Ciencias y Técnicas del Frío - 11. Cartagena, España, 17-19 abril, 2022 (Universidad Politécnica de Cartagena), pp. 328-334

  2. Efecto de vapores de aceites esenciales sobre la vida útil del champiñón laminado envasado refrigerado

    Proceedings of the 10th Workshop on Agri-Food Research for young researchers. WIA. 21

  3. Effect of active paper sheets with encapsulated essential oils on lemon quality during its refrigerated conservation

    Libro de actas XI Congreso Ibérico y IX Congreso Iberoamericano de Ciencias y Técnicas del Frío Cytef2022: Avances en Ciencias y Técnicas del Frío - 11. Cartagena, España, 17-19 abril, 2022 (Universidad Politécnica de Cartagena), pp. 317-321

  4. Encapsulated EVOO Improves Food Safety and Shelf Life of Refrigerated Pre-Cooked Chicken Nuggets

    Clean Technologies, Vol. 4, Núm. 1, pp. 53-66

  5. Improvement of food safety and shelf life of refrigerated croquettes by using evoo encapsulated in cyclodextrins in breadcrumbs

    Libro de actas XI Congreso Ibérico y IX Congreso Iberoamericano de Ciencias y Técnicas del Frío Cytef2022: Avances en Ciencias y Técnicas del Frío - 11. Cartagena, España, 17-19 abril, 2022 (Universidad Politécnica de Cartagena), pp. 293-299

  6. Influence of fruits and vegetables active packaging on refrigeration systems efficiency

    Libro de actas XI Congreso Ibérico y IX Congreso Iberoamericano de Ciencias y Técnicas del Frío Cytef2022: Avances en Ciencias y Técnicas del Frío - 11. Cartagena, España, 17-19 abril, 2022 (Universidad Politécnica de Cartagena), pp. 161-167

  7. Libro de actas XI Congreso Ibérico y IX Congreso Iberoamericano de Ciencias y Técnicas del Frío Cytef2022: Avances en Ciencias y Técnicas del Frío - 11. Cartagena, España, 17-19 abril, 2022

    Universidad Politécnica de Cartagena

  8. Microbial control in fresh horticultural products using active paper sheets with essential oils. A case study in lemon cv. Verna

    Libro de actas XI Congreso Ibérico y IX Congreso Iberoamericano de Ciencias y Técnicas del Frío Cytef2022: Avances en Ciencias y Técnicas del Frío - 11. Cartagena, España, 17-19 abril, 2022 (Universidad Politécnica de Cartagena), pp. 267-272

  9. Potential of Released Essential Oils from Active Packaging to Reduce Refrigeration Needs of Fruit and Vegetables

    Clean Technologies, Vol. 4, Núm. 4, pp. 1255-1268

  10. Refrigerated clean room processing and packaging increases shelf life of refrigerated map packaged breaded products

    Libro de actas XI Congreso Ibérico y IX Congreso Iberoamericano de Ciencias y Técnicas del Frío Cytef2022: Avances en Ciencias y Técnicas del Frío - 11. Cartagena, España, 17-19 abril, 2022 (Universidad Politécnica de Cartagena), pp. 322-327

  11. The use of filtered air curtains along with antimicrobial ice improves the quality and shelf life of fresh fish in refrigerated open display cases

    Libro de actas XI Congreso Ibérico y IX Congreso Iberoamericano de Ciencias y Técnicas del Frío Cytef2022: Avances en Ciencias y Técnicas del Frío - 11. Cartagena, España, 17-19 abril, 2022 (Universidad Politécnica de Cartagena), pp. 335-341

2021

  1. Antioxidant and antimicrobial effect of plant essential oils and sambucus nigra extract in salmon burgers

    Foods, Vol. 10, Núm. 4

  2. Energy balances in food processing

    Engineering Principles of Unit Operations in Food Processing: Unit Operations and Processing Equipment in the Food Industry (Elsevier), pp. 135-163

  3. Inhibición de la producción de etileno del brócoli mediante vapores de aceites esenciales de envases activos

    Proceedings of the 9th Workshop on Agri-Food Research for young researchers. WIA 20