
Lorena
Martínez Zamora
Researcher in the period 2020-2025
Publications (83) Lorena Martínez Zamora publications View referenced research data.
2025
-
Boosting Antioxidant Quality in Cucumber Beverages with Encapsulated Tomato Carotenoids
Antioxidants, Vol. 14, Núm. 3
-
Diversity of Color, Infrared Spectra, and Phenolic Profile Correlation in Citrus Fruit Peels
The 5th International Electronic Conference on Foods
-
Enhancing avocado puree with encapsulated tomato by-products. Effect of processing methods in the bioactive quality retention
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 105, Núm. 9, pp. 4964-4975
-
Obtaining carotenoid encapsulates with polysaccharides carriers after pilot scale accelerated solvent extraction and ultrasound-assisted extraction from industrial tomato by-product
Food Research International, Vol. 203
-
Use of Tomato By-Products Encapsulates to Enrich Vegetable-Based Products: A Cucumber Beverage
The 5th International Electronic Conference on Foods
-
β-Glucanase vs cellulase for enzymatic-assisted extraction of phenolic compounds in avocado peels by-products
Food Bioscience, Vol. 68
2024
-
An innovative beverage made from revalorized broccoli and carrots by-products
Acta Horticulturae, pp. 187-194
-
Application of LED lighting in cereal production: Use and benefits
Light-Emitting Diodes (LEDs): Applications, Performance and Challenges (Nova Science Publishers, Inc.), pp. 231-244
-
Applications of Plant Bioactive Compounds as Replacers of Synthetic Additives in the Food Industry
Foods, Vol. 13, Núm. 1
-
Bioactive Compounds from Fruit and Vegetable Waste: Extraction and Possible Utilization
Foods
-
Bioactive content enhancement in tomato by-products through UV-B abiotic stresses.
5th International conference on fresh-cut produce: maintaining quality and safety.
-
Capacidad antifúngica de subproductos de frutas y aceites esenciales frente a Penicillium digitatum: un estudio in vitro.
XXIII Congreso nacional de microbiología de los alimentos.
-
Desarrollo de un zumo de piña y uva enriquecido en compuestos bioactivos revalorizados a partir de subproductos de la Industria Alimentaria.
XXIII Congreso nacional de microbiología de los alimentos.
-
Desarrollo de un zumo de piña y uva enriquecido en compuestos bioactivos revalorizados a partir de subproductos de la industria alimentaria
XXIII Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos: Cartagena, 9-12 de septiembre de 2024
-
Determinación de compuestos fenólicos en nuevos híbridosde uva de mesa
Libro de actas del 13º Workshop en Investigación Agroalimentaria para jóvenes investigadores: WIA.24
-
Eco-Friendly Postharvest Technologies to Preserve or Enhance the Quality and Safety of Fruit and Vegetable Products
Foods
-
Efecto de la luz UV-B como estrés abiótico para potenciar lacapacidad antioxidante de subproductos de tomate
Libro de actas del 13º Workshop en Investigación Agroalimentaria para jóvenes investigadores: WIA.24
-
Efecto del tamaño del corte en pieles de naranja y pomelo como estrés abiótico para inducir la biosíntesis de compuestos fenólicos
Jornadas de los grupos de trabajo de horticultura, alimentación y salud, fertilización y sustratos, fresón y otros frutos rojos, celebradas del 20 al 22 de marzo de 2024 en Cartagena
-
Effect of enzyme assisted extraction to enhance the antioxidant capacity of tomato by-products.
9th EIDUM-EINDOC-CMN-EUniWell doctoral students conference 2024.
-
Effect of hydroxytyrosol, Moringa, and spirulina on the physicochemical properties and nutritional characteristics of gluten-free brownies
Food Science and Nutrition, Vol. 12, Núm. 1, pp. 385-398