Alfredo
Palop Gómez
Catedrático de Universidad
Publikationen (116) Publikationen von Alfredo Palop Gómez
2024
-
XIII Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos Cartagena, 9-12 de septiembre de 2024
koord.
Universidad Politécnica de Cartagena
2023
-
Training in tools to develop quantitative microbial risk assessment of ready-to-eat food with a comparison between the Romanian and Spanish food supply chains
EFSA Journal, Vol. 21, Núm. S1
-
Unidad de Microbiología y Seguridad Alimentaria de la Universidad Politécnica de Cartagena
SEM@foro, Núm. 75, pp. 35-37
-
Washing solutions containing nanoemulsified essential oils as a potential substitute of commercial washes for the decontamination of Escherichia coli O157:H7 on cherry tomatoes
LWT, Vol. 190
2022
-
Aplicación de una nanoemulsión de limoneno para la descontaminación de tomates cherry contaminados artificialmente con "listeriamonocytogenes"
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
-
Evaluación de modelos predictivos que consideran la variabilidad de cepas de "Salmonella spp." expuestas a tratamientos térmicos dinámicos
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
-
Training in tools to develop quantitative risk assessment of fresh produce using water reuse systems in Mediterranean production
EFSA Journal, Vol. 20, Núm. S1
2021
-
Applications of natural antimicrobials in food packaging and preservation
Foods
-
Impact of heating rates on alicyclobacillus acidoterrestris heat resistance under non-isothermal treatments and use of mathematical modelling to optimize orange juice processing
Foods, Vol. 10, Núm. 7
-
The Different Response to an Acid Shock of Two Salmonella Strains Marks Their Resistance to Thermal Treatments
Frontiers in Microbiology, Vol. 12
2020
-
Garlic, onion, and cinnamon essential oil anti-biofilms’ effect against listeria monocytogenes
Foods, Vol. 9, Núm. 5
-
Limonene nanoemulsified with soya lecithin reduces the intensity of non-isothermal treatments for inactivation of Listeria monocytogenes
Scientific Reports, Vol. 10, Núm. 1
-
Variability in the heat resistance of Listeria monocytogenes under dynamic conditions can be more relevant than that evidenced by isothermal treatments
Food Research International, Vol. 137
2019
-
Convergence of Bigelow and Arrhenius models over a wide range of heating temperatures
International Journal of Food Microbiology, Vol. 291, pp. 173-180
-
Desarrollo de la estructura necesaria para llevar a cabo una priorización y evaluación de riegos biológicos cunatatitva [sic] en España
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre estrategias de identificación de riesgos emergentes alimentarios
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 29, pp. 19-42
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre la verificación de estudios de vida útil en relación a Listeria monocytogenes en alimentos listos para el consumo
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 29, pp. 11-18
-
Tail or artefact? Illustration of the impact that uncertainty of the serial dilution and cell enumeration methods has on microbial inactivation
Food Research International, Vol. 119, pp. 76-83
2018
-
Aplicación de modelización matemática para diseñar tratamientos de carne de pollo seguros con un mínimo impacto en la calidad sensorial
Nuevas tendencias en microbiología de alimentos: XXI Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, Tarragona 2018
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición (AECOSAN) en relación a la seguridad del uso de varias soluciones acuosas de peróxido de hidrógeno, ácido acético y ácido peracético como coadyuvantes tecnológicos para la desinfección bacteriana del agua de lavado de cítricos y pimientos en las plantas de procesado
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 27, pp. 41-59