Pablo Salvador
Fernández Escámez
Catedrático de Universidad
Alfredo
Palop Gómez
Catedrático de Universidad
Publicaciones en las que colabora con Alfredo Palop Gómez (32)
2023
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Training in tools to develop quantitative microbial risk assessment of ready-to-eat food with a comparison between the Romanian and Spanish food supply chains
EFSA Journal, Vol. 21, Núm. S1
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Unidad de Microbiología y Seguridad Alimentaria de la Universidad Politécnica de Cartagena
SEM@foro, Núm. 75, pp. 35-37
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Washing solutions containing nanoemulsified essential oils as a potential substitute of commercial washes for the decontamination of Escherichia coli O157:H7 on cherry tomatoes
LWT, Vol. 190
2022
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Aplicación de una nanoemulsión de limoneno para la descontaminación de tomates cherry contaminados artificialmente con "listeriamonocytogenes"
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
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Evaluación de modelos predictivos que consideran la variabilidad de cepas de "Salmonella spp." expuestas a tratamientos térmicos dinámicos
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
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Training in tools to develop quantitative risk assessment of fresh produce using water reuse systems in Mediterranean production
EFSA Journal, Vol. 20, Núm. S1
2021
2019
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Desarrollo de la estructura necesaria para llevar a cabo una priorización y evaluación de riegos biológicos cunatatitva [sic] en España
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
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Tail or artefact? Illustration of the impact that uncertainty of the serial dilution and cell enumeration methods has on microbial inactivation
Food Research International, Vol. 119, pp. 76-83
2018
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Aplicación de modelización matemática para diseñar tratamientos de carne de pollo seguros con un mínimo impacto en la calidad sensorial
Nuevas tendencias en microbiología de alimentos: XXI Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, Tarragona 2018
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Mathematical quantification of the induced stress resistance of microbial populations during non-isothermal stresses
International Journal of Food Microbiology, Vol. 266, pp. 133-141
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Relevance of the induced stress resistance when identifying the critical microorganism for microbial risk assessment
Frontiers in Microbiology, Vol. 9, Núm. JUL
2017
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Quantifying the adaptation of bacteria to thermal stresses, a model separating typical resistance and stress adaptation
International Conference on Predictive Microbiology in Food ICPMF10: Córdoba, del 26 al 29 de septiembre de 2017
2016
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High heating rates affect greatly the inactivation rate of Escherichia coli
Frontiers in Microbiology, Vol. 7, Núm. AUG
2015
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Antimicrobial activity of nisin, thymol, carvacrol and cymene against growth of Candida lusitaniae
Food science and technology international = Ciencia y tecnología de alimentos internacional, Vol. 21, Núm. 1, pp. 72-79
2014
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Assessment of the of acid shock effect on viability of Bacillus cereus and Bacillus weihenstephanensis using flow cytometry
Food Research International, Vol. 66, pp. 306-312
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Microbiología predictiva orientada a la integración en una evaluación de riesgos microbiológicos alimentarios
XIX CONGRESO SEM DE MICROBIOLOGÍA DE LOS ALIMENTOS
2013
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Combined effect of nisin, carvacrol and a previous thermal treatment on the growth of Salmonella enteritidis and Salmonella senftenberg
Food science and technology international = Ciencia y tecnología de alimentos internacional, Vol. 19, Núm. 4, pp. 357-364
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Effect of the medium characteristics and the heating and cooling rates on the nonisothermal heat resistance of Bacillus sporothermodurans IC4 spores
Food Microbiology, Vol. 34, Núm. 1, pp. 158-163
2011
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Thermal inactivation of Alicyclobacillus acidoterrestris spores under conditions simulating industrial heating processes of tangerine vesicles and its use in time temperature integrators
European Food Research and Technology, Vol. 232, Núm. 5, pp. 821-827