Publications (260) Encarna Aguayo Giménez publications View referenced research data.

filter_list

2024

  1. A novel antidiabetic lactofermented beverage from agro-industrial waste (broccoli leaves): Process optimisation, phytochemical characterisation, and shelf-life through thermal treatment and high hydrostatic pressure

    Food Bioscience, Vol. 59

  2. Addressing the circularity and sustainability of different single-use and reusable crates used for fresh fruit and vegetables packaging

    Food Packaging and Shelf Life, Vol. 46

  3. Bebida funcional obtenida a partir de subproductos hortícolas

    Jornadas de los grupos de trabajo de horticultura, alimentación y salud, fertilización y sustratos, fresón y otros frutos rojos, celebradas del 20 al 22 de marzo de 2024 en Cartagena

  4. Bioaccessibility and unravelling of polyphenols, sulforaphane, and indoles biotransformation after in vitro gastrointestinal digestion of a novel lactofermented broccoli beverage

    Food and Function, Vol. 15, Núm. 24, pp. 11949-11960

  5. Evaluación in vitro de la bioaccesibilidad de compuestosfenólicos de una bebida funcional obtenida a partir desubproductos agrícolas

    Libro de actas del 13º Workshop en Investigación Agroalimentaria para jóvenes investigadores: WIA.24

  6. Exploring the total cost of whole fresh, fresh-cut and pre-cooked vegetables

    International Journal of Life Cycle Assessment, Vol. 29, Núm. 6, pp. 967-982

  7. Fermentation for Revalorisation of Fruit and Vegetable By-Products: A Sustainable Approach Towards Minimising Food Loss and Waste

    Foods, Vol. 13, Núm. 22

  8. Metabolite profiling and hormone analysis of the synchronized exocarp-mesocarp development during ripening of cv. ‘Fuerte’ and ‘Hass’ avocado fruits

    Food Bioscience, Vol. 60

  9. Microwave-assisted ethanolic and aqueous extraction of antioxidant compounds from tomato and lemon by-products.

    38th International EFFoST Conference 2024.

  10. Potencial anticancerígeno de una bebida funcional obtenida a partir de subproductos agrícolas

    Jornadas de los grupos de trabajo de horticultura, alimentación y salud, fertilización y sustratos, fresón y otros frutos rojos, celebradas del 20 al 22 de marzo de 2024 en Cartagena

  11. Prácticas sostenibles para minimizar los residuos de brócoliy la huella de carbono en los hogares

    Libro de actas del 13º Workshop en Investigación Agroalimentaria para jóvenes investigadores: WIA.24

  12. Scaling-up of fruit-based winemaking from melon by-products

    Acta Horticulturae, pp. 49-56

  13. Ultrasound-Assisted Extraction of Bioactive Compounds from Broccoli By-Products

    Foods, Vol. 13, Núm. 10