Alfredo
Palop Gómez
Catedrático de Universidad
Paula María
Periago Bayonas
Catedrática de Universidad
Publications by the researcher in collaboration with Paula María Periago Bayonas (29)
2023
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Unidad de Microbiología y Seguridad Alimentaria de la Universidad Politécnica de Cartagena
SEM@foro, Núm. 75, pp. 35-37
2022
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Evaluación de modelos predictivos que consideran la variabilidad de cepas de "Salmonella spp." expuestas a tratamientos térmicos dinámicos
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
2021
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The Different Response to an Acid Shock of Two Salmonella Strains Marks Their Resistance to Thermal Treatments
Frontiers in Microbiology, Vol. 12
2020
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Limonene nanoemulsified with soya lecithin reduces the intensity of non-isothermal treatments for inactivation of Listeria monocytogenes
Scientific Reports, Vol. 10, Núm. 1
2018
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Aplicación de modelización matemática para diseñar tratamientos de carne de pollo seguros con un mínimo impacto en la calidad sensorial
Nuevas tendencias en microbiología de alimentos: XXI Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, Tarragona 2018
2017
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A novel tool to model dynamic microbial inactivation following a probabilistic approach
International conference on Quantitative Tools for Sustainable Food and Energy in the food chain: Grecia, del 10 al 12 de abril de 2017
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Fat and fibre interfere with the dramatic effect that nanoemulsified D-limonene has on the heat resistance of Listeria monocytogenes
Food Microbiology, Vol. 62, pp. 270-274
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Nanoemulsified d-limonene reduces the heat resistance of Salmonella senftenberg over 50 times
Nanomaterials, Vol. 7, Núm. 3
2016
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Combined effect of a nanoemulsion of d-limonene and nisin on Listeria monocytogenes growth and viability in culture media and foods
Food science and technology international = Ciencia y tecnología de alimentos internacional, Vol. 22, Núm. 2, pp. 146-152
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Heat resistance of Listeria monocytogenes in sterile distilled water in the presence of nanoemulsion of D-limonene
Proceedings of the 4th. Workshop on Agri-Food Research. WIA.15
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High heating rates affect greatly the inactivation rate of Escherichia coli
Frontiers in Microbiology, Vol. 7, Núm. AUG
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When nanoemulsified, d-limonene reduces Listeria monocytogenes heat resistance about one hundred times
Food Control, Vol. 59, pp. 824-828
2015
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Antimicrobial activity of nisin, thymol, carvacrol and cymene against growth of Candida lusitaniae
Food science and technology international = Ciencia y tecnología de alimentos internacional, Vol. 21, Núm. 1, pp. 72-79
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Impact of Moderate Heat, Carvacrol, and Thymol Treatments on the Viability, Injury, and Stress Response of Listeria monocytogenes
BioMed Research International, Vol. 2015
2014
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Assessment of the of acid shock effect on viability of Bacillus cereus and Bacillus weihenstephanensis using flow cytometry
Food Research International, Vol. 66, pp. 306-312
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Efecto combinado de nisina y D-limoneno sobre Listeria monocytogenes aplicados mediante nanoemulsiones
XIX Congreso Nacional de Microbiología de Alimentos de la SEM
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Efecto combinado de nisina y D‐limoneno sobre Listeria monocytogenes aplicados mediante nanoemulsiones
Actas del III Workshop en Investigación Agroalimentaria. WIA. 3.1
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Microbiología predictiva orientada a la integración en una evaluación de riesgos microbiológicos alimentarios
XIX CONGRESO SEM DE MICROBIOLOGÍA DE LOS ALIMENTOS
2010
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Characterization of Bacillus sporothermodurans IC4 spores; putative indicator microorganism for optimisation of thermal processes in food sterilisation
Food Research International, Vol. 43, Núm. 7, pp. 1895-1901
2009
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Food safety engineering: An emergent perspective
Food Engineering Reviews, Vol. 1, Núm. 1, pp. 84-104