Supervised theses (38) Theses supervised by group members

2022

  1. Development of vegetable-based smoothies using emerging minimal processing technologies: quality and safety improvement

    Noelia Castillejo Montoya

    Supervised by Francisco de Asís Artés Hernández y Francisco Artés Calero

2021

  1. Innovative development and validation of nanomaterials as ethylene adsorbers to extend the shelf-life of horticultural commodities"

    Marianela Hazel Álvarez Hernández

    Supervised by Francisco de Asís Artés Hernández y Ginés Benito Martínez Hernández

2020

  1. Development of innovative and high nutritional value foods from native legume species"

    Elena Collado Marín

    Supervised by Perla Azucena Gómez di Marco y Francisco de Asís Artés Hernández
  2. Association among aroma volatiles and other traits in one near-isogenic line with firm flesh texture

    Mohamed Zarid

    Supervised by Juan Pablo Fernández Trujillo y María del Carmen Bueso Sánchez
  3. Monitorización de las variables ambientales durante el transporte de productos perecederos para estimar en tiempo real las pérdidas de calidad

    María Teresa Martínez Zafra

    Supervised by Roque Torres Sánchez y Francisco de Asís Artés Hernández

2018

  1. Innovative development and processing of vegetable-based formulations: purees, juices, sauces and hummus

    Tâmmila Venzke Klug

    Supervised by Francisco de Asís Artés Hernández y Francisco Artés Calero
  2. Funcionalidad de un zumo de sandía enriquecido en l-citrulina: valoración de sus efectos in vivo en deportistas

    Bárbara Fernández Lobato

    Supervised by Encarna Aguayo Giménez

2017

  1. Elaboración industrial de haba mínimamente procesada en fresco: optimización de su calidad y vida comercial

    Mariano Otón

    Supervised by Francisco de Asís Artés Hernández y Francisco Artés Calero
  2. Preservación de la seguridad alimentaria y calidad en smoothies morados mediante tratamientos térmicos suaves y altas presiones hidrostáticas

    Gerardo Aníbal González Tejedor

    Supervised by Pablo Salvador Fernández Escámez y Francisco de Asís Artés Hernández
  3. Effect of abiotic stresses on bioactive contents of vegetables and high-pressure technology in related functional beverages

    Anna Carolina De Oliveira

    Supervised by Francisco de Asís Artés Hernández y Ginés Benito Martínez Hernández

2013

  1. Estreses físicos combinados pre y postcosecha para preservar la calidad en granada entera y mínimamente procesada

    María Elisa Peña Estévez

    Supervised by Perla Azucena Gómez di Marco y Francisco de Asís Artés Hernández

2012

  1. Innovative minimal processing of mini broccoli for keeping quality and safety and enhancing bioactive compounds

    Ginés Benito Martínez Hernández

    Supervised by Francisco Artés Calero y Francisco de Asís Artés Hernández
  2. Aprovechamiento de subproductos procedentes de la industria de procesado en fresco: obtención de un zumo funcional de sandía

    Martha Patricia Tarazona Díaz

    Supervised by Encarna Aguayo Giménez

2010

  1. Determinación de compuestos bioactivos en vegetales mínimamente procesados en fresco

    Pedro Antonio Robles Sánchez

    Supervised by Francisco Artés Calero y Francisco de Asís Artés Hernández

2009

  1. Técnicas ecoinnovadoras para elaborar melón galia mínimamente procesado en fresco

    Ana Cecilia Silveira

    Supervised by Francisco Artés Calero y Encarna Aguayo Giménez

2008

  1. Innovaciones en la postrecolección y en el procesado mínimo del pimiento de carne gruesa de invernadero

    Andrés Conesa Bueno

    Supervised by Francisco Artés Calero y Francisco de Asís Artés Hernández
  2. Identificación de quantitative trait loci (QTLs) responsables de atributos de calidad de frutos en líneas casi isogénicas de melón

    Javier Mauricio Obando Ulloa

    Supervised by Juan Pablo Fernández Trujillo